DSC_5666

8 lucruri de neratat la festival

Luna iulie este clar luna dedicată evenimentelor și festivalurilor în București și nu numai. Într-un fel ai putea spune că am devenit capitala evenimentelor, statistic vorbind.

Printre aceastea, așa cum bine știți, se numără și Festivalul Strada Armenească, un eveniment cu tradiție deja, pentru publicul bucureștean. Profităm de această ocazie să vă mulțumim pentru tot sprijinul oferit și pentru prezența în repetate rânduri la festival!

Au mai rămas două zile până vom lansa a IV-a ediție și suntem super entuziasmați! Vă așteptăm cu multe surprize și activități. Iată o listă cu 8 lucruri de neratat la Festivalul Strada Armenească:

1. Concerte și dansuri

Scena este de departe cea mai vizibilă componentă a festivalului iar anul acesta ne bucurăm să vă prezentăm artiști de renume precum Nicu Alifantis, AG Weinberger, Corina Chiriac, Harry Tavitian & Cserey Csaba, Mahala Rai Banda și mulți alții. De asemenea vor fi prezente și diferite ansambluri de dansuri, unele pe care le cunoașteți deja și ați ajuns să le îndrăgiți, precum Ansamblul Vartavar, Kymata sau Hayakaghak, dar și un ansamblul nou, Karin Fold Dance Ensemble, venit direct din Armenia, pentru a încinge atmosfera la festival. Line-up-ul complet, precum și programul la scenă pentru cele 3 zile de festival pot fi observate la secțiunea concerte.

2. Bazar

Bazarul este nelipsit nu numai în cultura armeană, dar și la festivalul Strada Armenească. În cadrul bazarului vor fi prezenți atât expozanți din comunitatea noastră, cum ar fi Ermone Martaian (pictură pe sticlă), Ciprian Zobuian (artisan patisseir & chocolatier) sau Mircea Tivadar (bijutier), dar și expozanți locali, cum ar fi Atelierul de Creație, Chic Nails Bar sau Maison Ilia, fiecare cu inovațiile lui. O listă completă a expozanților precum și a produselor comercializate se poate găsi aici.

3. Bucate tradiționale

Nu poți spune că ai vizitat armenii până nu le-ai gustat mâncarea. Și mult vei regreta dacă nu o vei face. Bucătăria armenească are tot felul de preparate unice, condimente, mirodenii ș.a. oferind o experiență inedită gurmandului curios.

Premier Catering împreună cu Paul Agopian au făcut echipă pentru a vă oferi preparate autentice armenești printre care se numără Tolma, Urfa Kebab, legume umplute, salate, baclavale, kurabia și altele. Mai multe detalii despre cei doi puteți găsi aici. Iar dacă sunteți curioși despre preparate, vă încurajăm să căutați imagini pe internet, cu avertizarea că dacă vi se face poftă, nu vă putem ajuta până nu începe festivalul! 🙂

4. Activități recreative

Ce ne deosebește de toate celelalte evenimente, în afara etniei noastre, este structura evenimentului nostru. Pe lângă momentele la scenă v-am pregătit diferite activități, fiecare cu specificul ei.

Cel mai popular este de departe atelierul de caligrafie, unde puteți afla mai multe despre alfabetul armenesc, unic în lume, și puteți să vă scrieți numele sau câteva cuvinte în limba armeană. Al doilea cel mai popular este Vartavarul sau bătaia cu apă, fiind poate cea mai cunoscută bătaie cu apă din București, dacă nu chiar din România. Pe lângă acestea vor mai fi clasica strada de carte, tururi ghidate și – ca element de noutate – un escape room! Mai multe detalii despre activități puteți găsi la secțiunea activități recreative.

5. Teatru

Teatrul este un dascăl, cu multe lecții de viață. Încă de la prima ediție am considerat necesară prezența teatrului în structura festivalului. Atât pe stradă cât și la scenă, anul acesta v-am pregătit mai multe scenete, cu sprijinul Companiei RAMPA și actorului Andrei Ciopec. Mai multe detalii despre piesele prezente găsiți aici.

6. Expoziții

Expozițiile de anul acesta se concentrează pe 3 ramuri: Armenia, alfabetul și școala armeană. Prima expoziție, intitulată “Armenia prin ochii lui Karapet și Hrair” prezintă diferite locații și monumente iconice ale Armeniei și pentru armeni. O descriere a autorilor poate fi văzută aici.

A doua expoziție “Ayp, Pen, Kim!” are în centru alfabetul și școala armeană, fiind prezentată și comunitatea armeană din București, prin prisma școlii.

7. Activități pentru copii

Ca părinte poate fi dificil uneori să participi la evenimente. În același timp, pentru un copil, un festival cultural poate fi obositor. Zona de copii are ca scop eliminarea acestor probleme, prin realizarea unor activități dedicate copiilor, astfel încât și mama și tata și copilul să se poată bucura de festival. Mai multe detalii aici.

8. Cafenea orientală

În încercarea de a oferi un loc potrivit pentru cine caută în miezul zilei, un colț de liniște și relaxare, vom improviza o cafenea orientală chiar pe Strada Armenească. Participanții se vor putea delecta cu prăjituri, cafea precum și alte bunătățuri ce se pot găsi la diferitele locuri din bazar.  Mai multe detalii aici.

Sperăm că sunteți încântați de cele pregătite pentru voi și vă așteptăm cu drag la festival.

Comments are closed.