ACTIVITATI RECREATIVE

Strada de carte, atelier de caligrafie, escape room, tururi ghidate, bătaia cu apă, etc.

Activități recreative

Strada de carte, atelier de caligrafie, escape room, tururi ghidate, bătaia cu apă, etc.

Strada de carte

c2

Deja iconică pentru festivalul nostru drag, strada de carte este realizată cu sprijinul Editurii Ararat. Activitatea a pornit de la dorința de a oferi oamenilor ocazia să cunoască activitatea Editurii și a scriitorilor armeni din România. Puteți găsi cărți de cultură, ficțiune, opere literare și multe altele. De la cărți despre istoria poporului armean, până la Dicționarul Armean-Român și Român-Armean, Editura Ararat a publicat lucrări ce abordează cu predilecție tematica armenească, precum și lucrări care au legătură cu societatea românească.

Strada de carte este o activitate dedicată tuturor celor care încă preferă hârtia, în fața ebook-ului, tuturor celor care sunt pasionați de cultură și curioși despre cultura armeană. Cărțile sunt puse gratuit la dispoziția participanților și sunt cadoul nostru către voi.

 

Atelierul de caligrafie

10580004_349348748545904_7149230109042168998_nUnul dintre cele mai “ocupate” standuri în edițiile anterioare a fost standul de caligrafie. 

Alfabetul armean este unic în lume, fiind creat în anul 405 de Mesrob Mashtoț, acesta dorind traducerea Bibliei în limba armeană. Cele 36 de litere din alfabet impresionează prin aspectul acestora, fiind adesea utilizate in realizarea diferitelor lucrări artistice. Motive florale, păsări, design minimalist.. literele armenești au luat multe forme de-a lungul anilor, fiind poate cel mai artistic alfabet din întreaga lume. 

Ca până acum, veți putea afla cum arată numele vostru sau un cuvânt preferat, în limba armeană. Veți afla și mai multe informații despre alfabetul nostru. De ce este unic, de ce a stat la baza atâtor creații artistice și multe altele.

 

Escape Room: Școala Armeană

Vă invităm la o experiență unică festivalului nostru. Anul acesta cei de la Asociația Edutainment vor să vă ofere ocazia de a descoperi povești ale fostei școli armene din București printr-o manieră inedită: evadarea dintr-un escape room! Pentru cei care nu sunt familiarizați cu conceptul, escape room-ul este practic un joc, unde tu devii eroul poveștii. Alături de câțiva prieteni ești închis într-o cameră și trebuie să evadezi. Pentru a evada vei fi nevoit să rezolvi enigme, provocări și alte probe, pentru a obține diferite informații, care te conduc spre următoare probă. După ce ai trecut prin toate probele vei găsi cheia cu care poți deschide ușa și să evadezi.

Dar ca la orice joc, există și pierzători. Adică cei care nu reușesc să iasă din cameră. Dar stați liniștiți. Deși vă va provoca, camera aceasta nu este gândită împotriva voastră.

Tematica camerei va fi fosta școală armeană Misakian-Kesimian. Vei afla poveștile foștilor elevi, materiile pe care le studiau și multe alte informații. Dar în loc să primiți pur și simplu aceste informații, trebuie să munciți pentru ele. Astfel, experiența devine, plăcută, utilă, plină de provocări și de surprize. 

Veți avea 60 de minute la dispoziție pentru a evada și veți trece prin 5 probe. Vă vor testa logica, atenția la detalii și creativitatea. În caz că aveți nevoie de ajutor, echipa vă va sta la dispoziție.

Pregătit? Te așteptăm să descoperi povestea ascunsă a școlii armene din București! Și cine știe, în funcție de rezultate s-ar putea să pleci și cu ceva premii!

Echipă: 4-6 membri
Durată: 60 de minute
Tematică: școala armeană Misakian-Kesimian
Distracție: garantată!

Treasure Hunt: Descoperă festivalul

Armenii sunt cunoscuți pentru simțul lor de orientare, ce-i drept, în negustorie. Ei bine, anul acesta vă lansăm provocarea de a vă testa acest simț. Venim în întâmpinarea celor mai exploratori dintre voi și vă punem la dispoziție un treasure hunt sau, pe românește, o vânătoare de comori. Și după cum bine știm, cea mai de preț comoară este educația noastră. Drept urmare cei de la Asociația Edutainment v-au pregătit câteva probe prin care puteți afla mai multe despre cultura armeană, dar și despre cei ce formează bazarul din acest an.

Participarea este mai mult decât încurajată, mai ales că vor exista și premii materiale pentru rezultate remarcabile! Dacă nu câștigi însă un premiu material, credem totuși că vei obține câteva comori de pus în cufăr. 🙂

 

Board games / jocuri de societate

Și dacă tot ne jucăm, apăi să ne jucăm până la capăt. Tot cei de la Asociația Edutainment vor pune la dispoziție board games pentru cei care mai simt nevoia de o mică relaxare și n-au prins loc la cafeneaua orientală. 🙂 Nu descurajați însă fiindcă veți avea ocazia de a testa și 2 jocuri care încă nu și-au făcut apariția pe piață, Kids vs Nannies și The Undercover Donut, realizate chiar de expozanți.

 

Tururi în cartierul armenesc

cultourAsociația Cultour, în calitate de partener al festivalului Strada Armenească vă invită la un tur pietonal gratuit!

Dupa cum spune tradiția, în toiul verii, comunitatea armeană sărbătorește Vartavarul. Iar tradiția Asociației Cultour este să se alăture distracției cu turul Cultour_al în Cartierul Armenesc.

Vom parcurge la pas poveștile armenilor în București și România, vom vorbi despre cele mai mari personalități armene din România, vom încerca să le înțelegem cultura și istoria.

Noutatea din acest an este că se vor susține 2 tururi: în limba română și în engleză.

Vă așteptăm la tur și apoi la o binevenită bătaie cu apă.

 

Vartavar – Bătaia cu apă

vartavarVartavar, sau bătaia cu apă este o sărbătoare tradiţională armenească. Pe parcursul zilei de Vartavar, oameni de toate vârstele se strâng şi se luptă cu apă. Este o tradiţie ce ne aduce împreună, oferind o doză semnificativă de distracţie.

Nu ar fi surprinzător să mergi pe stradă, iar oamenii de la balcon să arunce cu găleţi de apă pe tine. Desigur că, această sărbătoare este foarte populară în rândul copiilor şi al tinerilor.

vartavar1Pe timpul festivalului noi simulăm această sărbătoare, alături de participanţi, cu precizarea că participarea este la latitudinea fiecărui om, pentru a nu lua pe nepregătite trecătorii.

De asemenea, obiceiul şi energia momentului ne cer să şi dansăm puţin, pe muzică tradiţională armenească, fiind din nou, aduşi împreună, de dansurile de grup, la care poate participa oricine. Avem oameni care pot sa îi înveţe pe doritori.

Te-ar mai putea interesa