AG Weinberger

AG Weinberger

AG Weinberger – MR BLUES al României

Un eveniment muzical de neratat pentru orice pasionat de blues şi jazz.

Un concert de colecţie, alături de un artist de cea mai  înalta clasă care va împărtăși cu publicul o experiență muzicală de o forță și măiestrie așa cum doar în marile săli de concerte internaționale se mai pot auzi.

AG Weinberger revine la formula de band de data aceasta însă cu o nouă dimensiune componistică şi într-o manieră stilistică diferită, reunind în repertoriul său piese de jazz, blues, soul, blues-rock, piese mai rar auzite, adunate într-un concert de colecţie, adevarate bijuterii muzicale pe care în Romania doar AG Weinberger le cântă.

Noua formulă de band, AG Weinberger Band, recrează în stil propriu un univers muzical de înaltă ţinută, piese  din repertoriul lui Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker sau selectia din compozitiile proprii sunt redimensionate şi filtrate muzical de către AG Weinberger în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie, muzica sa emanând aceeaşi sensibilitate şi aceeaşi amprentă solară universului muzical abordat.

Considerat de către critici Mr. Blues al României, si de către  B.B. King “un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România care este difuzat la ora actuală la peste 300 de posturi de radio din intreaga lume şi care se afla în top 50 Blues/Rock în Statele Unite, a fost  selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy şi decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler. El îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă  pentru a impune muzica bună în viaţa  culturală din România.