Ansamblul Asteria

Ansamblul Asteria

Pe Strada Armenească, Uniunea Elenă va țintii spre orizont, nu ca o linie imaginară unde cerul se unește cu pământul, ci un orizont real unde stelele se unesc cu valurile prin Ansamblurile de dansuri ”ASTERIA” (STELE) și “KYMATA” (VALURI) ale Comunităților Elene, București și Prahova.

Cu o carte de vizită care îi recomandă Ansamblul Asteria reunește tinerii bucureșteni iubitori ai muzicii și dansului grecesc și dornici să-l ducă mai departe. Și-a luat acest nume în anul 2007 când a strălucit la debut pe scena Centrului Cultural Evreiesc. Evoluțiile ulterioare, la toate evenimentele care au participat, au înscris un mare succes. Componența ansamblului  a fost și este în permanentă schimbare, iar intervalul de vârstă este foarte generos, extremele fiind între 6-60 de ani. Repertoriul este diversificat cuprinzând dansuri și cântece tradiționale din mai multe zone ale Greciei. Se bucură de o prezență feminină prin vocea Silvianei Agyro care este și instructorul de dans al copiilor și dirijor-coordonator al grupului vocal-instrumental nou înființat.

Numele de stele este bine reprezentat prin cea mai nouă stea de numai 6 ani, Antonia Cojocaru, care a impresionat prin interpretare la un instrument specific grecesc Baglamas strămoș al tradiționalului Bouzouki. Evoluția ei spectaculoasă  la concursul  “Olga Gudynn Talent Show”, care a reunit peste 200 de copii a clasat-o pe locul al 3-lea, câștigând un binemeritat program de vacanță în Grecia (Corfu).

[btn type=”default or primary or success or info or warning or danger or link” link=”https://www.facebook.com/asteria.ansamblul?fref=ts”]Asteria[/btn] [btn type=”default or primary or success or info or warning or danger or link” link=”http://www.uniunea-elena.ro/”]Uniunea Elenă[/btn]