Ansamblul Kymata

Ansamblul Kymata

Ansamblul Kymata

În ultimii ani, pe bolta cântecului şi dansului tradiţional grecesc şi-au înscris numele peste 30 de ansambluri ale UNIUNII ELENE DIN ROMÂNIA, din toate filialele  acesteia.

Printre ansamblurile de dansuri greceşti ale UNIUNII ELENE DIN ROMÂNIA se numără şi cele ale FILIALEI PRAHOVA: ‘’ORFEAS’’ – înfiinţat în 1996; ‘’KYMATA’’ – înfiinţat în 1998; ‘’PONTOS’’ – înfiinţat în 2008 şi ‘’HARA’’ – înfiinţat în 2009.

La ediţia de anul acesta a FESTIVALULUI – ‘’STRADA ARMENEASCA’’, momentul artistic de dansuri tradiţionale greceşti al UNIUNII ELENE DIN ROMÂNIA va fi oferit publicului de ansamblul “KYMATA”.

Ansamblul de dansuri grecești KYMATA” (VALURI, în limba română) al UNIUNII ELENE DIN ROMÂNIA – FILIALA PRAHOVA, are în portofoliu un bogat repertoriu de dansuri tradiționale din toate zonele Greciei (Macedonia, Tracia, Epir, Creta, Peloponez etc.), prezentat de nenumărate ori pe plan național și internațional și promovat în special pe canalele de televiziune din România (TVR1, TVR2, TVR3, ProTV, Antena1, ETNOTV, Antena STARS etc.) şi Grecia (ERT1, ERT3 etc.).

Experiența acumulată de-a lungul timpului și în special păstrarea cu rigoare a obiceiurilor elene prin utilizarea costumelor tradiționale achiziționate din Grecia și a coregrafiilor  autentice, au dus la obținerea de către ansamblul de dansuri gecești “KYMATA” al UNIUNII ELENE DIN ROMÂNIA – FILIALA PRAHOVA a titlului de MEMBRU CU DREPTURI DEPLINE AL “CONSILIULUI INTERNAŢIONAL AL DANSULUI”, AFLAT SUB PATRONAJUL UNESCO.

Distincţia, cea mai înaltă oferită în acest domeniu, a fost acordată în anul 2010 la Atena, la Teatrul “Dora Stratou“, instituţia internațională supremă a dansului tradiţional grecesc.

[btn type=”default or primary or success or info or warning or danger or link” link=”http://www.greekprahova.org/”]Kymata[/btn]