ARTIȘTI STRADALI

Teatru stradal, acte de magie, caricaturiști și multe alte surprize

Artiști stradali

Teatru stradal, acte de magie, caricaturiști și multe alte surprize.

Andrei Ciopec – Vartan Mestugian

ciopec Cropped

Andrei Ciopec este de profesie actor. Încă din copilărie era atras de actorie, fiind fascinat de serbări. Îi plăcea să cânte, să recite şi să interpreteze tot felul de personaje. Toate întâmplările din viaţa sa, majoritatea oamenilor pe care i-a cunoscut, majoritatea locurilor pe care le-a văzut parcă îi şopteau în ureche: Fă-te actor!

Andrei este un moldovean autentic, fascinat de tradiţii şi de tot ce înseamnă simplitate. Pe lângă actorie îi place să-şi umple timpul cu lucruri plăcute sufletului său: să facă iluzionism, să cânte la chitară, să iasă la plimbare-n parc cu câinele, să scrie poezii, să asculte Johnny Cash, să practice arte marţiale. Îşi doreşte ca tot ce face în viaţa sa atât ca artist dar şi ca om să ajungă într-o formă cât mai curată în inimile oamenilor şi să ajute la zidirea de suflete frumoase.

Andrei, ca şi anul trecut, îl va impersona pe parcursul Festivalului pe Vartan Mestugian, fondatorul revistei “Ararat” şi prieten al marelui dramaturg Ion Luca Caragiale.

                       

 

Compania RAMPA

Rampa este o companie de teatru independentă fondată de șase tineri artiști în 2013. Cred că teatrul este un atelier de articulare a întrebării, curajul de a nu avea răspunsuri și de a nu pretinde că ai, disciplina de a șlefui întrebarea prioritară și adecvată, intuiția că întotdeauna va rămâne ceva neîntrebat sau încă dezarticulat.

Fondatori: Mihai Alexandru Ion, Adela Bengescu, Armine Vosganian, Lucian Teodor Rus, Filip Maria Teodora, Florin Crăciun.

La Festivalul Strada Armenească, Compania RAMPA va pune în scenă două piese: O noapte furtunoasă și Bunicii mei, piesă inspirată din Cartea Șoaptelor.

O noapte furtunoasă / RAMPA vs. Caragiale

MONTAJ SCENIC LEGER DIN PIESA INTITULATĂ O NOAPTE FURTUNOASĂ DE IL-E KRGL

Bine ați venit la panopticul familiei române. Familia familiilor, protofamilia, prima și ultima, adevărata sublimă familie română. De la stânga la dreapta avem adultera fidelă, amantul gelos, vetuștii atotputernici, ateea romantică și poetul de serviciu. Nu sunt din ceară, sunt dintotdeauna! Priviți-i cum mișcă și vorbesc prin mecanismul artei prefăcăciunii!

Despre familia puterii și politica familiei, plus un pic de iubire adevărată la piscină, de la marele autor de subiecte la bac și celebrii artiști anonimi ai Companiei RAMPA.

Să fiți sănătoși și veseli!

”Trebuie să-i cunoașteți pe actorii de la Rampa! Ei joacă la granița dintre teatru-film și realitate. Adică, în timpul piesei nu te simți la teatru, ci pe un platou de filmare. Sau ți se pare că ești martorul tăcut al unei realități. Totul e autentic, până la cel mai mic detaliu.”
Eveline Păuna, Teatral

Te-ar mai putea interesa