Artisti stradali

Artisti stradali

Teatru stradal, acte de magie, caricaturiști
și multe alte surprize.

ciopec Cropped            Andrei Ciopec – Vartan Mestugian

Andrei Ciopec este de profesie actor. Încă din copilărie era atras de actorie, fiind fascinat de serbări. Îi plăcea să cânte, să recite şi să interpreteze tot felul de personaje. Toate întâmplările din viaţa sa, majoritatea oamenilor pe care i-a cunoscut, majoritatea locurilor pe care le-a văzut parcă îi şopteau în ureche: Fă-te actor!

Andrei este un moldovean autentic, fascinat de tradiţii şi de tot ce înseamnă simplitate. Pe lângă actorie îi place să-şi umple timpul cu lucruri plăcute sufletului său: să facă iluzionism, să cânte la chitară, să iasă la plimbare-n parc cu câinele, să scrie poezii, să asculte Johnny Cash, să practice arte marţiale. Îşi doreşte ca tot ce face în viaţa sa atât ca artist dar şi ca om să ajungă într-o formă cât mai curată în inimile oamenilor şi să ajute la zidirea de suflete frumoase.

Andrei, ca şi anul trecut, îl va impersona pe parcursul Festivalului pe Vartan Mestugian, fondatorul revistei “Ararat” şi prieten al marelui dramaturg Ion Luca Caragiale.

                        Compania RAMPA

Compania RAMPA11790308_943574242373606_889421332_o este o trupă profesionistă de teatru care creează spectacole în parteneriat cu instituții din mediul de stat și privat, în spații convenționale (Teatrul Bulandra, Teatrul Elisabeta) și  neconvenționale de teatru. Compania a desfășurat proiecte în colaborare directă cu U.N.A.T.C. “I.L. Caragiale”, Asociația Română a Femeilor în Artă ”ARFA”, Uniunea Armenilor din România, Consiliul General al Primăriei Capitalei, Asociația Prietenii Fabricii FRAȚII SOLACOLU, , Asociația “Pro Casandra”, Asociația “Hanul Solacolu” și MaqPro.

Membrii trupei sunt absolvenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale”.

Actori: Andreea Alexandrescu, Adela Bengescu, Cătălina Bălălău, Teodora Filip, Ana Maria Turcu, Armine Vosganian, Gabriel Chirilă, Răzvan Răduță.

Regie: Mihai Alexandru Ion

Scenografie: Diana Nistor

În timpul festivalului, aceștia vor prezenta:
11770393_943572885707075_833294191_o

                           Staipelochian

Pe strada Armenească, așa cum bănuiți, ne întâlnim cu armenii și cu prietenii lor care cum veți vedea sunt foarte mulți. Ne întâlnim nu doar cu armenii de astăzi, ci și cu chipuri ale armenilor de ieri. ”Spune-mi cum ai murit ca să-ți spun cine ești”, spuneau pe vreumuri, mai în glumă, mai în serios. Doi armeni, dintre care unul ofițer al armatei române și celălalt, reprezentant al securității, se confruntă pe viață și pe moarte. Dar ca în orice poveste cu armeni, tragismul se împletește cu ironia.