BAZAR

Produse de artizanat: carpete, haine, bijuterii, accesorii, ceramică, tablouri, etc.

Bazar

Produse de artiza­nat: carpete, haine, bijuterii, accesorii, ceramică, tablouri etc.

Atelierul de Creație

Atelierul de Creație este format dintr-o echipă de tineri care au decis să pună la un loc tot ce au mai bun pentru a da naștere unui proiect de care să fie mândrii. Vin din domenii diferite – fashion, fotografie, jurnalism, organizare de evenimente, marketing – și asta îi face, cred ei, să poată oferi servicii și produse de calitate. Pentru că deși sunt un SRL, fac ce le place și speră că este și pe gustul nostru. Și chiar este! Modelele lor sunt creative, cu un aer nou, curat, atractiv, care ne-a făcut să ne simțim norocoși că îi avem ca parteneri! Să nu cumva să ratați standul lor, pentru că veți regreta!

 

Ermone Zabel Martaian

Descendentă dintr-o familie de armeni refugiați în România în timpul genocidului, s-a născut în februarie 1973 în Miercurea-Ciuc, jud. Harghita.

Destinul își spune cuvântul, astfel că după câțiva ani s-au mutat în Gherla, Armenopolisul baroc de altă dată. Acolo a absolvit școala și liceul, iar facultatea a absolvit-o în Cluj. În prezent locuiește în Budapesta, la Centrul Cultural Armean de acolo, unde a început să studieze pictura. Cei interesați de lucrările ei pătrund într-o lume exotică și de poveste a miniaturilor și simbolurilor armenești. Preocupată de artă încă din copilărie și fiind înconjurată de artiști iconari, Ermone s-a specializat în acest tip de pictură, dar a devenit și un deschizător de drumuri, combinând pictura pe sticlă cu motivele și simbolurile armenești! O parte din lucrările artistei vor fi expuse la festival.

 

Mr. Cannoli & Zobuian

Mr. Cannoli! Ce mai e de zis în afară de cannoli? Cei de la Mr. Cannoli iubesc cannoli și la fel și noi! Tocmai de aceea le-am extins invitația să fie expozanți în cadrul festivalului. Dar mai avem un motiv și anume dl Zobuian. Artisan patisseir și chocolatier de profesie, Ciprian Zobuian este deja un nume cunoscut în domeniul deserturilor, în special pentru pralinele de ciocolată. Interesul său pentru acest domeniu a fost precedat însă de cel pentru gastronomie. A lucrat în hoteluri importante din București, precum și pe vase de croazieră. Interesul pentru cofetărie s-a născut din întamplare, în timp ce oferea consultanță la deschiderea unei brioșerii. Devenind pasionat, Ciprian a început colaborarea cu un important producător belgian de ingrediente pentru patiserie și cofetărie.

De câțiva ani, pe lângă colaborările profesionale pe care le are, Ciprian lucrează la dezvoltarea brandului Zobuian și va fi prezent la bazarul armenesc din acest an.

 

CBG – Creative Board Gaming

Sunt 4 pasionați de jocuri (Ioana, Daniel, Cătălin și Maria) și au entuziasmul de a dezvolta comunitatea de board games din România.

În doar 3 ani de activitate au organizat peste 300 de evenimente dedicate jocurilor de societate, atât pentru adulți cât și pentru copii.

Se mândresc cu participarea la evenimente dedicate iubitorilor de jocuri de societate (ex: East European Comic Con), la evenimente adresate publicului larg (ex: Street Delivery), la evenimente dedicate copiilor (ex: cu ocazia Școala Altfel) cât și la evenimente organizate în parteneriat cu mari companii precum RINF, OSF Global, Ernst&Young, Pandorra Story Style sau Amber Studio.

 

Butoiul cu înghețată!

Cui nu-i place înghețata? Dar în vremurile noastre, deși ne aduce aminte de vremurile copilăriei, ne răcorește vara și trezește o explozie de simțuri, contează să fie și naturală. Butoiul cu înghețată oferă o înghețată ca de-acasă, cu ingrediente naturale! Având în vedere aceste aspecte, sigur că ne-am bucurat când ne-au avut în vedere pentru expunerea produselor lor și i-am invitat ca expozanți la festivalul nostru. Și fiindcă ținem la tradiții, suntem siguri că toți vor fi curioși să încerce Maia – o înghețată tradițională românească!

 

Mircea Maximilian Tivadar

Descendent dintr-o străveche familie de armeni proveniţi din fosta capitală Ani şi stabiliţi de secole pe plaiurile moldave, a început activitatea profesională la „CERO”, în calitate de pictor ceramist la secţia „Creaţie”. Din 1991 a început propria afacere, întemeind firma Geominart, care se ocupă cu prelucrarea pietrelor semipreţioase.

Este animat de dorinţa de a pune în valoare bogatul tezaur de manuscrise cât şi patrimoniul arhivistic armenesc de la Gherla – oraş întemeiat de către armeni. Lucrează cu pietre semipreţioase, folosind combinaţii cromatice caracteristice culturii armene, creând bijuterii şi icoane din metal, pietre naturale, perle, corali, etc., având prilejul de a promova arta bijuteriilor armeneşti în România.

 

Maison Ilia

Selecția propusă de Maison Ilia poartă cu ea potențialul unei noi povești, despre frumusețe și stil personal. Maison Ilia a fost creat pentru femeia care nu caută celebritatea unei anume etichete, ci preferă să investească în piese atemporale, pentru femeia care nu se lasă sedusă de trenduri, ci alege acele lucruri care i se potrivesc perfect, pentru femeia care are încredere să fie exact ceea ce este: o poveste veritabilă, unică și inconfundabilă.
Astfel, atelierul nostru pune accent pe calitatea și naturalețea materialelor, pe execuția perfectă și design-ul care rezistă trecerii timpului. Fără aceste lucruri, am lucra în van, iar pasiunea noastră nu și-ar găsi forma de exprimare.

 

Andreea Tănase

11207357_838723252872376_4056044146289931674_n

Andreea Tănase este un jurnalist fotografic independent cu 15 ani de experiență în domeniu. Pe parcursul carierei sale a abordat o varietate de subiecte, de la știri la reportaje sociale și documentare foto și a studiat stilul de viață și cultura românească. A lucrat cu ziare de top din România și a colaborat cu reviste și agenții de fotografie importante din România, dar și din străinătate. Fotografiile și articolele ei au fost publicate în National Geographic Romania, Geo Romania, Foreign Policy Romania, British Photo Agency, Intact Images, Ostphoto, Amnesty International Journal, Ararat Magazine, Die Welt și numeroase alte publicații.

În cadrul Festivalului Strada Armenească, Andreea va expune albumul foto Armenians in Romania. The Stories of the People Close to Us. Cartea este un proiect documentar prin care este expusă o parte din istoria comunității armene din România. Sunt prezentate fragmente din viața în mijlocul comunității, dar și în sânul familiei. Focusul principal a fost pe comunitatea din București, Andreea ajungând să fie implicată în toate activitățile comunității. Albumul va putea fi achiziționat de către vizitatorii curioși.

 

Editura Ararat

editura-araratEditura Ararat s-a înfiinţat în 1994, iar la conducerea ei se afla scriitorul Ştefan Agopian. Editura abordează cu predilecţie tematica armenească, publică opere de autori români de origine armeană, autori clasici şi contemporani armeni traduşi în limba română, cărţi de mare interes pentru comunitatea armeană din întreaga lume, traduceri din literatura armeană universală ş.a.

De asemenea, editura a publicat „Dicţionarul Armean-Român” şi „Român-Armean” de Vartan Martaian, lucrare ce cuprinde un bagaj de peste 20.000 de cuvinte.

În cei 21 de ani de activitate, Editura Ararat se poate lăuda cu peste 200 de titluri apărute.

 

Chic Nails Bar

Următorul expozant este dedicat doamnelor și domnișoarelor și aduce un concept cel puțin interesant. Mai exact cel mai nou concept de bar-salon pentru manichiură într-o locație centrală din București! Ne-ar plăcea să vă spunem că ne-am gândit la răsfățarea participantelor la festival când am acceptat colaborarea cu Chic Nails Bar, însă nu a fost așa. Dar, credem că motivul este cel puțin la fel de bun: Strada Armenească îmbină în fața bucureștenilor tradiția cu modernitatea și oferă o șansă ideilor inovative. Dar mai mult decât atât, se desfășoară pe strada Armenească. Iar Chic Nails Bar este chiar vis-a-vis de noi!

 

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic

EvreiFCER-CM este organizația de cult a evreilor din România, conducerea executivă fiind formată din dr Aurel Vainer, președinte și deputat, Paul Schwartz (vicepreședinte și președinte al Comunității Evreilor București) și Albert Kupferberg (secretar general).

În atribuțiile Federației (din care fac parte 38 de comunități locale și mai multe obști) intră atât păstrarea și renovarea patrimoniului cultural și religios, cât și asistența socială și medicală pentru membrii comunității, activități culturale, (cărți prin Editura Hasefer și revista Realitatea evreiască).

În cadrul FCER funcționează și un Muzeu al Istoriei Evreilor, iar Comunitatea București are un cor și o formație klezmer. În parteneriat cu JOINT România există  Centrul Comunitar Evreiesc (JCC).

 

Partida Romilor “Pro Europa”

partida_romilor_pro_europa_turda

Partida Romilor, este o organizaţie înfiinţată în anul 1990, care dealungul timpului s-a implicat permanent în viaţa culturală, politică şi socială a romilor din România, contribuind semnificativ la consolidarea acesteia.

Speră ca acest instrument de informare şi comunicare vă va ajuta să aflaţi mai multe despre organizaţia lor, despre proiectele şi activităţile derulate în beneficiul comunităţilor de romi.

 

Uniunea Elenă din România

Uniunea-elenaUniunea Elenă din România este organizaţia minorităţii elene din România, ai cărei membrii sunt cetăţeni români de origine greacă, şi cărora li se alătură mulţi prieteni români, filoeleni.

Dorința păstrării, continuării și promovării Tezaurului Cultural al acestui popor a făcut ca Uniunea Elenă din România –Organizația Cetățenilor Români de origine greacă și a prietenilor lor, să investească în oameni, mai ales copii și tineri pentru învățarea limbii a obiceiurilor și a tradițiilor în toate cele 20 de Comunități Teritoriale.

Strada Armenescă, renaște anul acesta pentru a 3 a oară și aduce cu ea nostalgia trecutului, bucuria prezentului și speranța viitorului că aceste locuri vor păstra mirosul cafelei și aromelor  armenesti, a plăcintelor grecești, a sunetelor micilor nicovale, ale aurarilor și argintarilor romi, a tarabelor negustorilor evrei și greci și a cântecelor și dansurilor fiecăruia.

Cântecul și dansul grecesc are menirea să încălzească sufletele, să deschidă inimile și să împlinească visele.