BAZAR

Produse de artizanat: carpete, haine, bijuterii, accesorii, ceramică, tablouri, etc.

Bazar

Produse de artiza­nat: carpete, haine, bijuterii, accesorii, ceramică, tablouri etc.

Ani Sarian – Hairstylist

 Ca un terapeut sau un barman, un hair dresser se află într-o poziție de încredere. Transformă nu numai felul în care arată fiecare persoană care îi trece pragul, dar și felul în care se simte. Prin urmare, clienții vor să ne spună fel și fel de povești și întâmplări interesante. Ai încredere în hair dresser-ul tău, știe mai bine ce și cum!

Ani Sarian este un membru al comunității noastre și pasiunea ei este să pună un zâmbet pe fața fiecărei persoane pe care o întâlnește, la coafor sau în altă parte. Plină de viață și entuziastă, vă așteaptă cu drag la festival unde vă va ajuta să aveți un look perfect cu împletituri și ornamente pentru păr! Perfect pentru atmosfera de festival.

Ermone Zabel Martaian

Descendentă dintr-o familie de armeni refugiați în România în timpul genocidului, s-a născut în februarie 1973 în Miercurea-Ciuc, jud. Harghita.

Destinul își spune cuvântul, astfel că după câțiva ani s-au mutat în Gherla, Armenopolisul baroc de altă dată. Acolo a absolvit școala și liceul, iar facultatea a absolvit-o în Cluj. În prezent locuiește în Budapesta, la Centrul Cultural Armean de acolo, unde a început să studieze pictura. Cei interesați de lucrările ei pătrund într-o lume exotică și de poveste a miniaturilor și simbolurilor armenești. Preocupată de artă încă din copilărie și fiind înconjurată de artiști iconari, Ermone s-a specializat în acest tip de pictură, dar a devenit și un deschizător de drumuri, combinând pictura pe sticlă cu motivele și simbolurile armenești! O parte din lucrările artistei vor fi expuse la festival.

Zobuian

Artisan patisseir și chocolatier de profesie, Ciprian Zobuian este deja un nume cunoscut în domeniul deserturilor, în special pentru pralinele de ciocolată. Interesul său pentru acest domeniu a fost precedat însă de cel pentru gastronomie. A lucrat în hoteluri importante din București, precum și pe vase de croazieră. Interesul pentru cofetărie s-a născut din întamplare, în timp ce oferea consultanță la deschiderea unei brioșerii. Devenind pasionat, Ciprian a început colaborarea cu un important producător belgian de ingrediente pentru patiserie și cofetărie.

De câțiva ani, pe lângă colaborările profesionale pe care le are, Ciprian lucrează la dezvoltarea brandului Zobuian și va fi prezent la bazarul armenesc din acest an.

 

Butoiul cu înghețată!

Cui nu-i place înghețata? Dar în vremurile noastre, deși ne aduce aminte de vremurile copilăriei, ne răcorește vara și trezește o explozie de simțuri, contează să fie și naturală. Butoiul cu înghețată oferă o înghețată ca de-acasă, cu ingrediente naturale! Având în vedere aceste aspecte, sigur că ne-am bucurat când ne-au avut în vedere pentru expunerea produselor lor și i-am invitat ca expozanți la festivalul nostru. Și fiindcă ținem la tradiții, suntem siguri că toți vor fi curioși să încerce Maia – o înghețată tradițională românească!

 

Maison Ilia

Selecția propusă de Maison Ilia poartă cu ea potențialul unei noi povești, despre frumusețe și stil personal. Maison Ilia a fost creat pentru femeia care nu caută celebritatea unei anume etichete, ci preferă să investească în piese atemporale, pentru femeia care nu se lasă sedusă de trenduri, ci alege acele lucruri care i se potrivesc perfect, pentru femeia care are încredere să fie exact ceea ce este: o poveste veritabilă, unică și inconfundabilă.
Astfel, atelierul nostru pune accent pe calitatea și naturalețea materialelor, pe execuția perfectă și design-ul care rezistă trecerii timpului. Fără aceste lucruri, am lucra în van, iar pasiunea noastră nu și-ar găsi forma de exprimare.

 

Editura Ararat

editura-araratEditura Ararat s-a înfiinţat în 1994, iar la conducerea ei se afla scriitorul Ştefan Agopian. Editura abordează cu predilecţie tematica armenească, publică opere de autori români de origine armeană, autori clasici şi contemporani armeni traduşi în limba română, cărţi de mare interes pentru comunitatea armeană din întreaga lume, traduceri din literatura armeană universală ş.a.

De asemenea, editura a publicat „Dicţionarul Armean-Român” şi „Român-Armean” de Vartan Martaian, lucrare ce cuprinde un bagaj de peste 20.000 de cuvinte.

În cei 21 de ani de activitate, Editura Ararat se poate lăuda cu peste 200 de titluri apărute.

 

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic

EvreiFCER-CM este organizația de cult a evreilor din România. În atribuțiile Federației (din care fac parte 38 de comunități locale și mai multe obști) intră atât păstrarea și renovarea patrimoniului cultural și religios, cât și asistența socială și medicală pentru membrii comunității, activități culturale, (cărți prin Editura Hasefer și revista Realitatea evreiască).

În cadrul FCER funcționează și un Muzeu al Istoriei Evreilor, iar Comunitatea București are un cor și o formație klezmer. În parteneriat cu JOINT România există  Centrul Comunitar Evreiesc (JCC).

 

Partida Romilor “Pro Europa”

partida_romilor_pro_europa_turda

Partida Romilor, este o organizaţie înfiinţată în anul 1990, care dealungul timpului s-a implicat permanent în viaţa culturală, politică şi socială a romilor din România, contribuind semnificativ la consolidarea acesteia.

Speră ca acest instrument de informare şi comunicare vă va ajuta să aflaţi mai multe despre organizaţia lor, despre proiectele şi activităţile derulate în beneficiul comunităţilor de romi.

Uniunea Elenă din România

Uniunea-elenaUniunea Elenă din România este organizaţia minorităţii elene din România, ai cărei membrii sunt cetăţeni români de origine greacă, şi cărora li se alătură mulţi prieteni români, filoeleni.

Dorința păstrării, continuării și promovării Tezaurului Cultural al acestui popor a făcut ca Uniunea Elenă din România –Organizația Cetățenilor Români de origine greacă și a prietenilor lor, să investească în oameni, mai ales copii și tineri pentru învățarea limbii a obiceiurilor și a tradițiilor în toate cele 20 de Comunități Teritoriale.

Strada Armenescă, renaște anul acesta pentru a 3 a oară și aduce cu ea nostalgia trecutului, bucuria prezentului și speranța viitorului că aceste locuri vor păstra mirosul cafelei și aromelor  armenesti, a plăcintelor grecești, a sunetelor micilor nicovale, ale aurarilor și argintarilor romi, a tarabelor negustorilor evrei și greci și a cântecelor și dansurilor fiecăruia.

Cântecul și dansul grecesc are menirea să încălzească sufletele, să deschidă inimile și să împlinească visele.

Te-ar mai putea interesa