Bucharest Klezmer Band

Bucharest Klezmer Band

 

Bucharest Klezmer Band

Au câștigat, în patru ani de la debut, admiratori din toată țara și din străinătate, au concertat în acest timp, pe scene cunoscute din București și din țară. De la scena Centrului Comunitar Evreiesc La Teatrul de Revistă Constantin Tănase, De la Institutul Cultural Român la Institulul Cervantes, de la Palatul Copiilor la Palatul Mogoșoaia, sau pe scenele unor Festivaluri importante ca București 555, Strada Armenească din București, Pro etnica de la Sighișoara, Zilele Mihail Sebastian de la Brăila sau Theaterstock de la Bacău, peste tot au fost aplaudați, antrenând la dans un public de toate vârstele!

Bucharest Klezmer Band căci despre aceasta trupă este vorba nu s-a oprit aici, a traversat frontierele României concertând în Serbia la Belgrad și Zrenjianin, și în Grecia la Salonic, unde au prezentat un repertoriu în șapte limbi: engleză, rusă, greacă, rromani, sârbă, spaniolă și idiș bineînțeles. Muzica lor este o muzică fusion, combinând folclor, jazz, swing dar și muzica soul. Fusion deoarece klezmerul combină structurile melodice, ritmice și expresive din diferite zone geografice și culturale; iar muzica soul pentru că exprimă sentimentele profunde ale poporului evreu, în momentele sale cele mai importante.

Bucharest Klemer Band au concertat alături de personalități din lumea muzicii și teatrului ca Felicia Filip, Mircea Vintilă și Maia Morgenstern , Nurit Hirsch și Yehuda Katz din Israel și soprană Laurie Rubin din Statele Unite ale Americii. Sunt artiști talentați ce pot cu ușurință combina educația clasică cu muzica traditional folclorică, jazz-ul și improvizația.

Mai trebuie spus în încheiere ca programul din aceasta seară va fi alcătuit din piese representative pentru repertoriul klezmer, dezvăluind o lume a folclorului fără frontiere, un flux continuu de sunet  tradițional și modern .

[btn type=”default or primary or success or info or warning or danger or link” link=”https://www.facebook.com/pages/Bucharest-Klezmer-Band/537305073022842?fref=nf”]Klezmer Band[/btn]