Carmen Asfadurian

Carmen Asfadurian

Carmen Asfadurian, născută în București, este un nume sonor în Comunitatea Armeană din România. A absolvit ca șefă de promoție a Liceului de Muzică “George Enescu” – București, Facultatea de Muzică și Compoziție muzicală, Muzicologie, specializarea Muzică (vocală și instrumentală). De asemenea este licențiată a Universității de Muzică – București, Facultatea de Interpretare muzicală, Specializarea – Interpretare instrumentală – pian.

Deoarece muzica a reprezentat cea mai mare pasiune, Carmen și-a dorit să predea cunoștințele sale și altor viitori muzicieni. Astfel, este și absolventă a Seminarului Pedagogie universitar, ca profesor de muzică vocală și profesor de pian.

O realizare cu care se mândrește este faptul că a fost citată de American Biographical Institute în “International Who’s Who of Professional and Business Women”, ediția a IX-a,  din anul 2003. Actualmente este profesor titular gradul I la Catedra de Pian Principal a Colegiului Național de Muzică “George Enescu” din București. 

Carmen nu este străină festivalului, în prima ediție susținând un concert de muzică armenească cultă cu Victoria Petrosian, care a electrizat audienţa. Anul acesta va reveni pentru un concert special, la orgă, în Biserica Armenească.