Curte 2014

Curte 2014

A

arca Restaurantul “Arca lui Noe”

Toată lumea cunoaşte povestea biblică a lui Noe. Poate nu toată lumea ştie că Arca lui Noe s-a oprit pe muntele Ararat. Hotelul „Arca lui Noe” este situat în staţiunea montană Sinaia, una dintre cele mai mari atracţii turistice din România.

Unul dintre punctele cheie ale hotelului este Restaurantul „Arca lui Noe”, un restaurant cu o atmosferă caldă şi elegantă, decorat cu picturi clasice ce descriu mitul Arcăi lui Noe. Meniul este unul deosebit deoarece oferă bucate tradiţionale armeneşti, cum ar fi faimosul grătar armenesc „khorovatz”. Grătarul, precum şi celelalte bucate tradiţionale armeneşti se pot servi însoţite de inconfundabilul coniac armenesc.

[btn type=”default” link=”http://www.hotelarcaluinoe.ro/english/restaurant/restaurant.html”]Arca lui Noe[/btn]

 

3d print-horz Atelier 3D Printing

3Dmaker4U şi SmartFunEdu sunt prezenți la cea de-a doua ediție a Festivalului Strada Armenească cu activități și lucruri interesante pentru copiii de toate vârstele!

Cei mai mici vor participa la concursuri cu seturi de LegoEducation, încercând să descifreze tainele unora din lucrurile construite altfel de oamenii mari și să câștige premii atractive.

Cei mai mari vor avea ocazia să afle mai multe despre imprimarea 3D și să vadă la lucru trupa The Huxies, producând sub ochii lor lucruri ingenioase. Cu siguranță și cei mici se vor bucura.

Și asta nu e tot. Scanoman va fi la datorie, bucuros să-i scaneze 3D pe cei care sunt dornici să-și facă o mică… statuie!

[btn type=”default” link=”http://www.3dmaker4u.com”]3D maker 4 u[/btn] [btn type=”default” link=”http://www.smartfunedu.com/”]Smart Fun Edu[/btn] [btn type=”” link=”https://www.youtube.com/watch?v=3ITrthf5cKA&feature=youtu.be”]The Huxies[/btn] [btn type=”default” link=”https://www.youtube.com/watch?v=mt2U6zbtfmM&feature=youtu.be”]Scanoman[/btn]

E

andreea tExpoziţie “Armeni în România. Poveştile oamenilor de lângă noi.” – Andreea Tănase

Expoziţia este un proiect documentar ce acoperă o secțiune din istoria comunității armenilor din România. Pe armeni i-a surprins în momentele de trăire din cadrul comunității, dar și în sânul familiei. După o documentare de câteva luni, a înțeles că activitățile comunității armene din România sunt concentrate în jurul bisericii și astfel a decis să îi cunoască pe armeni în momentele lor de sărbătoare.

Pentru realizarea proiectul documentar, a călătorit în 16 orașe din România, în Republica Moldova, în Bulgaria și în Armenia. Documentarea a durat trei ani, din 2007 până în 2010, timp în care a adunat documentația necesară ce consistă în mii de fotografii și zeci de ore de interviuri.

[btn type=”default” link=”http://armeniansinromania.com/”]Armeni in Romania[/btn]

 

cikExpoziţie Cik Damadian

Caricaturistul HACIK (CIK) DAMADIAN s-a născut la 6 august 1919, în Constanţa și s-a stins din viață în 1985 la București. A studiat în Italia la Colegiul Armenesc “Murat-Raphael” din Veneția și la Școala de Belle Arte din Roma. Debutul îl are în 1948, cu desene umoristice. Organizează mai multe expoziţii personale şi participă la expoziţiile de grafică, de grup şi la cele anuale de stat.

A realizat lucrări în tuş, tempera, litografii, portrete şarjă, compoziţii tematice. S-a remarcat îndeosebi prin caricaturi în manieră proprie, remarcabile datorită ironiei satirice.

Cea mai importantă operă a sa o reprezintă colecţia de desene ale vechilor case şi străzi din Bucureşti, o suită de lucrări ce dorea parcă să refacă prestigiul urban al capitalei printr-un lirism ce îndeamnă privitorul la meditaţie. Aceste desene au văzut şi revăzut lumina tiparului într-un album intitulat simplu “Bucureştii”.

[btn type=”default” link=”http://www.araratonline.com/cik-damadian-6-august-1919-30-iulie-1985/”]Cik Damadian[/btn]

K

kilikia  Restaurantul “Kilikia”

Kilikia este primul restaurant cu specific armenesc din România, avand o ambianță modernă cu accente ale culturii armenești, în plină dezvoltare. Situat pe Șoseaua Colentina, un nou hot-spot al bucătăriilor orientale, Kilikia își propune să se alature colectivului prin noutate. Iar prin noutate ne referim la un sistem de cuptoare tradiționale armenști, numite Tonir, ce sunt construite in pământ, exact după modelul celor din vechile sate armenești, dând preparatelor un gust unic. Aşa cum Regatul Kilikia a fost un refugiu al culturii armene în afara graniţelor Armeniei, Restaurantul Kilikia îşi propune să promoveze gastronomia armenească în România.

[btn type=”default” link=”https://www.facebook.com/kilikiafood”]Kilikia Food[/btn]

M

mark twain int school Mark Twain International School

MTIS este o şcoală privată, independentă şi co-educaţională ce oferă programe de învăţare internaţionale, în limba engleză şi bilingv (engleză-română) excelente studenţilor de pretutindeni.

MTIS este autorizată de Baccalaureatul International să predea cele 3 programe academice provocatoare şi este complet acreditată de către Ministerul Educaţiei din România. De asemenea, şcoala trece periodic prin evaluări externe realizate de Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Învăţământ şi este membră a Consiliului Şcolilor Internaţionale şi a Consiliului European al Şcolilor Internaţionale.

MTIS este prima şcoală din România care oferă studenţilor săi posibilitatea de a susţine Examenul ESOL de la Universitatea Cambridge, în calitate de Centru de Pregătiri Calificat pentru Examen.

[btn type=”default” link=”http://www.marktwainschool.ro/”]Mark Twain International School[/btn]