VOLUNTARI

Începe o nouă ediție

După un an de pauză, Festivalul Strada Armenească revine cu a IV-a ediție! Anul acesta festivalul va avea loc în perioada 28-30 iulie 2017.

Dar, pentru a realiza o ediție memorabilă, avem nevoie de ajutor! Căutăm oameni curioși, determinați, ambițioși și care lucra într-un mediu dinamic care uneori prezintă provocări. Dacă vrei să fii unul dintre ei, aplică și tu până pe 30 iunie 2017, ora 23:59! Ne dorim să formăm o echipă capabilă, plină de entuziasm și dedicată evenimentului.

În ceea ce privește disponibilitatea, avem nevoie de tine în cele 3 zile de festival dar și puțin mai devreme, pentru a pregăti anumite lucruri. Cel mai bine însă completezi formularul și discutăm mai multe la interviu. 🙂

Având în vedere multitudinea de mesaje primite (un super mulțumim pentru că vă pasă) am decis să răspundem și la câteva întrebări.

Î: De ce am făcut pauză un an?

R: După 3 ediții am considerat că e momentul să producem o schimbare. Să regândim proiectul și să aducem ceva nou. Deși am avut 3 ediții reușite, ne-am dat seama că atât noi, cât și voi, cei care ați participat, ne dorim și mai mult. Așa ca am întrerupt un an proiectul pentru a gândi o structură nouă, precum și o imagine nouă, îmbunătățită pentru următoarea ediție.

Î: De ce nu sunt incluse trupe românești?

R: Ideea de la care a pornit festivalul a fost aceea de a promova valorile, cultura și tradițiile armenești. Având acest concept în minte, ne-am dat seama că lângă Cartierul Armenesc se aflau înainte Cartierul Evreiesc și cel Grecesc, puntea de legatură fiind Strada Armenească. Având în vedere acest aspect, precum și faptul că romii erau peste tot, am decis să extindem invitația organizării și acestor minorități, ajungând să organizăm împreună festivalul. Prezența momentelor la scenă a fost determinată de acest concept, de aceea trupele românești nu au fost incluse până acum. Cu toate acestea, așa cum am zis, anul acesta avem un concept nou. Așteptați-vă la surprize! 🙂

Î: Ce aduceți nou?

R: Dacă vă spunem, stricăm surpriza. Putem însă să vă spunem că vom avea, trupe, artiști și activități noi, pe lângă cele pe care le cunoașteți deja! 🙂

Î: De ce durează numai 3 zile?

R: Așa cum vă imaginați, organizarea unui festival nu e o sarcină ușoară. Ne propunem anual să facem tot posibilul să oferim cât mai multe. Cu toate acestea, nu putem extinde durata festivalului, având în vedere costurile, necesarul de oameni, necesitățile logistice și alte aspecte. De asemenea, ne place cum sună “un weekend la armeni” și vrem să păstrăm această idee. Ce vă putem promite însă, pentru cei care vor și mai mult, este că vom organiza și alte evenimente pe parcursul anului.

Î: Vom mai avea bătaia cu apă?

R: Normal. Pe căldură, o bătaie cu apă este oricând bine venită!

Vă mulțumim tuturor pentru deschidere și interesul acordat festivalului nostru. Sperăm să vă (re)vedem și în această ediție! Până atunci, urmăriți pagina de Facebook și site-ul pentru noutăți!

Comments are closed.