Karin Ensemble

Karin Ensemble

“Karin” Folk Music and Dance Group

Ansamblul de muzică și dansuri tradiționale Karin a fost fondat în 2001. Fondatorul și art director al grupului este un onorabil creator de artă la RA Gagik Ginosyan.

Ansamblul participă cu regularitate la diferite festivaluri naționale, concursuri, proiecte de televiziune și a primit numeroase premii și onoruri. Pe parcursul anilor, Karin și-a extins repertoriul și trupa în Armenia și diaspora armeană (սփյուռք) prin organizarea unui proces de recrutare. Ansamblul a performat periodic în cartierele armenești din Georgia și Artsakh.

Printre premiile câștigate putem menționa premiul național al dansurilor tradiționale armenești, oferit de Universitatea Națională Politehnică din Armenia (SEUA), premiul festivalului național “Պարատուն” (house of dance), organizat de Dance Association of Armenia și premiul concursului-festival «Արևային անձրև» (sunny rain) organizat de Filarmonica de Stat din Armenia.

Repertoriul Karin este dominat de cântece și dansuri recuperate din moștenirea armeană și modificate, pentru a le oferi un sens de familiaritate și pentru a evidenția spiritul armenesc. Supervizorul grupului, Tatev Shakhkulyan este un cercetător senior la Institutul de Artă al Academiei Națională de Știință. Instructorul de canto este Anush Balbabyan, și liderul pe zona de muzică este Sevada Iricyan.