alif

Nicu Alifantis pe Strada Armeneasca

Nicu Alifantis cu Fragile Band vin pe Strada Armenească!

Timpul trece și a rămas mai puțin de o lună pentru festival. Pregătirile sunt în toi și a venit momentul să anunțăm un nou nume mare care va veni să cânte la Festivalul Strada Armenească!

Este vorba despre nimeni altul decât Nicu Alifantis, un nume greu, cu tradiție, al muzicii române, în special în zona folk. Nu de puține ori am ajuns la concluzia că muzica sa contribuie la înălțarea emoțiilor și la sublinierea nuanțelor dramatice. Și care este secretul? Unul foarte simplu: sinceritatea.

Anul acesta Nicu Alifantis va veni acompaniat de Fragile Band. Fragile, ca și construcție artistică, s-a născut în data de 17 decembrie 2013 și a fost un omagiu adus Maestrului Radu Beligan la cea de-a 95-a aniversare a domniei sale sărbătorită la Banca Națională a României.

Apoi s-a transformat într-un proiect multicultural, un spectacol plăpând, gingaș, firav, delicat. Am pus laolaltă instrumentele vii, acustice, vibrând cu emoție, aidoma fibrelor pline de viață din care au fost zămislite, cu poezia ce erupe delicat sau cu vigoare sentimente, iubiri, trăiri, patimi, întâlniri, despărțiri, aidoma existenței noastre.

Ce-a ieșit din această alchimie? O muzică în varii ritmuri și graiuri, o călătorie de la fadou la rock, pe șoapte de poezia românească, spaniolă, portugheză, greacă, aromână, un elixir al vieții, care, sper din tot sufletul, să vă bucure!

Comments are closed.