pregătiri 2019

Pregătiri ediția 2019

Pregătiri

Probabil ați văzut pe social media și dacă nu, nu știu cum ați reușit. Zvonul e real însă, lucrăm de zor la o nouă ediție, sperăm noi, cea mai bună de până acum. Și vă așteptăm cu mic, cu mare, să vă bucurați de festival.

Pregătirile au început din timp și avem mai multe lucruri confirmate, altele în pending și unele încă în stadiul de “am vrea să”. Și e normal, anual ne propunem mai multe decât în ediția anterioară.

Drept urmare, mai sunt multe de făcut. Mai căutăm parteneri, confirmăm bilete de avion, cazări, onorarii, servicii și multe altele fiindcă ne dorim să-ți oferim o experiență cât mai faină! Și nu ne vom opri până când tot Bucureștiul va spune “ai auzit de armeni? Au un festival tare fain.”

Noutăți

Sperăm că nu aveți planuri în perioada 2-4 august. Acestea vor fi cele 3 zile din 2019 în care umplem inima Bucureștiului de spirit armenesc. De fapt, nu numai armenesc. Ni se alătură prietenii eleni, evrei, romi și chiar și italieni. Anul trecut am pornit o nouă tradiție cu basarabeni și am avut plăcerea de a o asculta pe Irina Rimes, o voce feminină puternică pe scena românească. Continuăm tradiția și în această ediție, în care i-am invitat pe The Motans!

Că tot vorbim de scenă, dacă urmăriți pagina de artiști, sigur ați văzut deja line-up-ul confirmat momentan. Suntem în discuții finale și cu alți artiști pe care îi vom anunța curând. Iar dacă nu o urmăriți, ați face bine să începeți.

Pe lângă The Motans, ne revedem cu prietenii de la Mahala Rai Banda, îi întâlnim pentru prima dată pe cei de la Moonlight Breakfast și readucem o bună parte din cei pe care-i numim deja prietenii festivalului. Lista completă o puteți găsi aici. Acesta însă este numai începutul. Vor fi prezenți meșteșugari din Armenia. Îi vom reîntâlni pe cei de la Karin Dance Ensemble, acompaniați de propria formație de muzicieni. Vom avea o expoziție interactivă de costume tradiționale armenești din mai multe regiuni ale Armeniei și veți putea observa și evoluția în timp a portului tradițional. Și credeți-mă, nu este ceva ce ați vrea să ratați.

Activități

Păstrăm și activitățile cu care v-am obișnuit. Tururi ghidate, bătăi cu apă și atelierul de caligrafie sunt numai câteva exemple. Cei de la Edutainment au ambiții mari și vă provoacă să participați la primul Break-In din România. Mai multe nu vă putem spune, pentru a nu strica surprizele.

Biserica va fi deschisă, pentu cei curioși să o viziteze. Iar zona de copii va avea de asemenea activități diverse, pentru a-i ține pe cei mici ocupați în timp ce vă bucurați din plin de festival.

Ar mai fi multe de zis dar timpul ne presează. Vom reveni însă treptat cu povești faine ale unor oameni unici, în timp ce vă ținem la curent cu ce se mai întâmplă în și din culise. 🙂

Comments are closed.