988691_227032877444159_236446451_n

Un organizator multumit

Un organizator multumit – prima zi a festivalului

 Si a inceput festivalul…

Ora 8 dimineata. Oamenii se trezesc usor, usor si se duc la ultima zi de munca din saptamana asta. Printre acesti oameni se numara si vreo  40 de organizatori si voluntari care au pornit dimineata cu o misiune cel putin provocatoare.

Astazi a fost prima zi a Festivalului Strada Armeneasca, proiect aflat la a doua editie in Bucuresti. Ajunsi la sediul Uniunii Armenilor din Romania, organizatorii au inceput sa transforme o simpla strada in ceva extraordinar, aproape ca o scena dintr-un basm. Au inceput sa monteze corturile, sa stranga si sa finalizeze materialele, pentru ca la ora 16:00 sa poata primi participanti, pregatiti sa le ofere o experienta placuta si memorabila.

Timpul a trecut fara sa-l simtim, orele s-au transformat in secunde si imediat s-a facut ora 16:00, iar strada era deja populata de oameni curiosi care voiau sa vada cu ce ii intampinam si ce le-am pregatit.

Corturile erau gata, expozitiile aranjate, scena pregatita, actorii, expozantii, dansatorii, artistii dornici sa se afirme. Totul parea perfect si pentru un moment organizatorii credeau ca pot rasufla linistiti si sa se bucure alaturi de participanti de momentele oferite de festival. Din pacate, sau poate din fericire, sentimentul a durat numai cateva momente. Unul dintre ei a observat cerul noros si le-a comunicat colegilor ca e posibil sa ploua. Nici n-au apucat sa se gandeasca prea bine la urmarile unui astfel de eveniment si la ce ar avea de facut, ca stropii de ploaie au si inceput sa cada.

Sentimentul de relaxare a fost inlocuit de unul de panica deoarece gandul tuturor a zburat instant la expozitii si la ce ar putea pati fotografiile. Alearga, gandeste si salveaza situatia. Nu ne-a ajutat faptul ca am legat foarte bine sevaletele, din cauza vantului mai puternic de mai devreme.

Intr-un final am reusit sa salvam expozitiile, pe care, daca tine vremea cu noi, speram ca maine sa le putem afisa iar deoarece ar fi pacat sa nu fie vazute de cat mai multe persoane.

Festivitatile au continuat cu aceeasi agitatie, insa desi obositi la final, nu avem cum sa nu fim multumiti. Toata ziua nu am intalnit decat oameni zambitori, deschisi, placut surprinsi de ce au gasit aici si majoritatea intreruperilor, desi ne ingreunau munca, ne aduceau satisfactia unei primei zi reusite.

Ansamblurile au dansat, artistii au cantat, expozantii au creat o atmosfera frumoasa. Toti au pus umar la umar pentru a realiza o prima zi cat se poate de placuta pentru toti. Pe scurt, am pornit ca o echipa de 40 de oameni si spre final am ajuns aproape de 100.

Asteptam cu nerabdare a doua zi, pentru a putea prezenta si mai multor oameni acest concept numit Festivalul Strada Armeneasca!

Comments are closed.